Zorgeloos verhuizen met een goede voorbereiding!

Verhuizen doe je meestal maar een paar keer in een mensenleven. Het went dus nooit, tenzij je zelf verhuizer bent. Gelukkig kun je veel stress en frustratie voorkomen door je goed voor te bereiden. Slim en efficiënt je verhuisdozen inpakken zorgt voor een vlottere en relaxtere verhuizing. In dit artikel delen we onze beste inpaktips.

Checklist verhuizen
Verhuisdozen

Gouden inpaktips!

1. Verhuisdozen in ieder vertrek
Je verhuisdozen inpakken doe je het beste volgens een systeem. Zet per kamer een aantal verhuisdozen neer en pak je spullen daar in. Hou alle dozen van elke kamer apart, dat maakt het straks een stuk makkelijk met in- en uitladen.

2. Verhuisdozen Labelen
Zorg ervoor dat elke verhuisdoos een label, etiket of
opschrift heeft. Bij voorkeur aan meerdere kanten. Zet er duidelijk op naar
welke kamer in het nieuwe huis de doos moet. Dat maakt het uitladen een stuk
eenvoudiger. Slaapkamers kun je eenvoudigweg nummeren: slaapkamer 1, slaapkamer2, slaapkamer 3 enzovoorts. Naast de slaapkamers hang je dan het nummer op zodat de verhuizers weten wat waar naartoe moet. Je kunt ook met kleuren werken: elke kamer geef je een andere kleur. 

 

 

3. Breekbare spullen inpakken
Met breekbare spullen zoals serviesgoed en glas moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn. Gebruik inpakpapier of noppenfolie. Heb je dit niet en niet genoeg, dan kun je kopjes en schoteltjes bijvoorbeeld ook in sokken stoppen. Gebruik theedoeken en handdoeken voor grotere, breekbare spullen als borden

4. Niet te zwaar beladen
Veel zelfverhuizers maken deze fout: ze stoppen de verhuisdozen te vol. Zeker met zware spullen zoals boeken loop je het risico op overbelading. Niet alleen zijn de verhuisdozen dan niet meer te tillen, het kan ook zomaar zijn dat de bodem eronderuit valt. Niet leuk als je mooie spullen op straat komen te liggen!
Over het algemeen moet je je verhuisdozen niet veel meer dan 10 kilo zwaar maken. Professionele verhuisdozen kunnen een groter gewicht handelen, maar kan jouw rug dat ook?

5. Je kleding verhuizen
Je kleding kun je uit de kast halen en in dozen stapelen, maar dat is een hoop werk. Je kunt je kleding ook in speciale kledingzakken doen, zodat je alles op je nieuwe adres gewoon weer in je kast hangt. Bij Janseverhuizingen hebben we trouwens ook speciale kledingdozen met een kledingstang om je kleding aan op te hangen. Dat scheelt veel gedoe!

6. Boekendozen voor boeken
Behalve speciale dozen voor je garderobe, zijn er ook speciale boekendozen. Deze dozen van dubbelgolf-karton zijn extra stevig en niet te groot, zodat je niet het risico loopt dat je er te veel boeken in doet. Ben je een lezer en heb je de boekenkast vol boeken staan? Dan zijn onze boekendozen echt een uitkomst.

 

 

 

7. Premium verhuisdozen voor zware spullen
Heb je veel zware spullen te vervoeren? Dan is het slim om te investeren in professionele autolock-verhuisdozen of premium verhuisdozen met driedubbele bodem. Deze dozen kunnen een hoog gewicht aan en zullen niet snel beschadigen. Premium verhuisdozen kosten wat meer, maar verhuizen een stuk prettiger.

8. Originele verpakkingen voor apparatuur
Heb je voor je computer, je tv of radio nog de originele doos op zolder staan? Perfect! die komt nu goed van pas. Pak je kostbare apparatuur zo veel mogelijk in de originele verpakking in. Zo niet, gebruik dan handdoeken, dekens of lakens om je apparaten te beschermen.

9. Efficiënt inpakken van bijzondere spullen
Veel voorwerpen zijn gemakkelijk in te pakken en te vervoeren, maar er zijn ook enkele uitzonderingen:
Lampen: haal de lampenkap eraf en pak deze apart in met inpakpapier;
Planten: plaats meerdere kleine planten samen in één doos, naast elkaar;
Vervoer grote planten gewoon los. Doe eventueel losjes pakpapier om de bladeren tegen beschadigingen;
Schilderijen, spiegels, canvasfoto’s: leg de lijsten op de zijkant in de verhuisdoos. Dat voorkomt druk van bovenaf waardoor het kan scheuren;
Vervoer grote of zeer kostbare schilderijen apart en niet in een verhuisdoos.

10. Spullen voor de eerste dag
Na je verhuisdag ben je kapot. Dan wil je niet nog alle dozen doorzoeken naar je toiletartikelen. Reserveer een doos voor de spullen die je de eerste avond, nacht en ochtend na je verhuizing nodig hebt. Zorg er ook voor dat deze doos duidelijk herkenbaar is. Gebruik hiervoor desnoods je koffer of reistas. 

 

11.Gebruik je verhuizing om op te ruimen
Een mens verzamelt in de loop der jaren heel wat spullen. Waardevolle spullen, maar ook rommel die je liever kwijt dan rijk bent. Een verhuizing is een mooie gelegenheid om eens flink de bezem door je inventaris te halen. Heb je alles eigenlijk wel nodig? Hoe zit het met die spullen die al jaren op zolder liggen en waar niemand meer naar omkijkt? Mogelijk kun je nog een zakcentje verdienen door dingen die je niet meer nodig hebt op Marktplaats te zetten. Begin op tijd met opruimen, dan hoef je straks minder te verhuizen!

 

Checklist verhuizen