Piano of vleugel verhuizen?

De kosten voor het verhuizen van je piano

Een piano verhuizen is een vak apart. Het verhuizen van een piano gebeurt met uiterste zorg, waardoor de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. Deze verschilt per specifieke opdracht. De kosten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

1. Speciaal vervoer

Een van de grootste kostenposten is het vervoeren van je piano. Het huren van een verhuiswagen is noodzakelijk voor het schadeloos vervoeren van je piano. Voor uw piano maken wij gebruik van speciale karretjes waarbij er demping op de wielen zit om uw piano niet te beschadigen. Na vervoer dient uw piano ten allen tijden opnieuw te worden gestemt. Daarnaast is het voor ons erg belangrijk om exact te weten welk traject de piano moet afleggen om op het nieuwe adres aan te komen. Denk hierbij aan de afstand van A naar B, maar ook de afstand van de voordeur naar de verhuiswagen.

2. Aantal verhuizers

Voor het verhuizen van een piano zijn minimaal 2 verhuizers nodig. Beschik je over een vleugel? Dan zijn er minimaal drie verhuizers nodig. De grootte van je piano is dus bepalend voor de totale verhuiskosten.

3. Verhuislift

Is het niet mogelijk om je piano via de voordeur naar buiten te transporteren? Het huren van een verhuislift of hijskraan is dan de beste optie. Laat je adviseren door onze verhuisspecialist.